Sivut

27.3.2014

Relaataan vielä kun voidaan

Ennen kuin kaikki illat, viikonloput ja muut töistä vapaat hetket alkavat kulua kokonaan raksalla, ehtii tässä vielä hetken nauttia ns. normaalista elämästä ja erinomaisen kauniista kevätsäästä. Missäpä muualla tämän tekisi sen paremmin kuin Ylläksen tunturimaisemissa!

Vielä on lunta jäljellä, vielä tulee hiihtopäiviä...
Siinä missä etelässä kasvatellaan jo perunaa, on täällä ihan normaali maaliskuinen talvikeli. Lunta on sopiva 60 sentin kerros, rinteet ja ladut ovat erinomaisessa kunnossa ja aurinkokin paistelee. Nyt sähkösuunnitelmat, perustukset ja lainamarginaalit sikseen - me ollaan lomalla 8)

17.3.2014

Väärän värinen rakennuslupahakemus

Eilen illalla leikkelimme ja taittelimme piirustuksia oikeaan malliin ja tänään viimein olemme tässä: jätimme rakennuslupahakemuksen! Kas siinäpä kasa paperia.


Harmi vain, että energiatodistuksemme oli jostakin syystä tulostunut mustavalkoisena niin eihän sellainen nyt tule kuuloonkaan, vaan täytyy toimittaa pikimmiten viranomaisille uusi värillinen kappale. Ilmeisesti siitä ei mitenkään muuten kuin niistä vihreistä ja punaisista palkeista näe, mihin luokkaan tämä kohde asettuu :D

Itse todistuksen saantikin oli kyllä melkoisen väännön takana, sillä jostain syystä tietoja piti korjata useampaan otteeseen. Milloin oli liikaa neliöitä ja milloin oli lämmitysmuotokin vaihtunut yhtäkkiä aivan toiseen. Saimmepa sellaisenkin paperin, jolla ei olisi rakennuslupaa irronnut, mutta siinä oli tosiaan kyse ihan inhimillisestä virheestä lähtötiedoissa. Tulevan kotimme pitäisi olla suht energiatehokas, mutta sähkölämmittäjää rankaisevasta laskentatavasta johtuen talo asettuu paperilla tässä vaiheessa C-luokkaan. Aika sitten näyttää asioiden oikean laidan!

2.3.2014

Laatat on vinksin vonksin...

Kävimme erään toisen talotoimittajan taloesittelyssä tuossa männä viikolla. Talo oli ihan siisti niin ulkoa päin kuin sisältäkin, mutta yksi asia pisti heti silmään, nimittäin lattialaatat pykälsivät pahasti kauttaaltaan. Tuo olisi kyllä niin painajainen, kun itse olen aiemmin hermostunut jo pienistä tasoeroista seinillä puhumattakaan sitten tuollaisesta "sukka jää kiinni ja imuri ei luista" -lattiasta. Kyseisen talotoimittajan voi kuitenkin tällä kertaa vapauttaa vastuusta, sillä asukas oli kuulemma itse toteuttanut sisustuksen.

Käynniltä ei tarttunut varsinaisesti mitään uusia ideoita matkaan, paitsi se, että pienikin takkahuone/-nurkkaus voi olla ihan kiva. Tähän taloon se ei ehdi mukaan, mutta laitetaan ilman muuta seuraavia haaveita varten korvan taakse :)