Sivut

18.5.2014

Tapahtui viikolla 20

Kuten aiemmin jo vähän sivusinkin niin puuliiteri oli työlistalla seuraavana. Suunnittelimme sen niin, että se antaa pihalle suojaa, koska aitaakaan ei ole tällä tontilla suositeltavaa rakentaa (rakennustapaohjeet). Toiselle puolelle taloa jää sentään pieni puistokaistale niin emme ole kaikki aivan vieri vieressä.

Viikko alkoi liiterin perustuksilla, jonka jälkeen nakuteltiin lattia ja lopuksi sunnuntaina vielä runkokin.

Uima-allas ja pukukoppi, saattaisi joku katsoa. Joku tosi pöljä.
Asuinalue vaikuttaa toistaiseksi yllättävän kivalta, mutta se voi kyllä johtua ihan siitä, ettei siellä vielä asu ketään :D Kauhulla katselin vaunulenkillä lähistöllä kierrellessäni sitä koirahäkkien ja trampoliinien määrää... ou nou. Onneksi nämä nykyaikaiset talot ovat kai niin hyvin eristettyjä, ettei niihin kuulu melu kovin selvästi. Antakaa edes vähän toivoa? t. yks herkästi kärttyinen ja kodin rauhaa arvostava naapuri

Tapahtui viikolla 19

Alkuviikosta sähkömiehet kävivät asentamassa lattialämmityksen. Sen jälkeen olikin lattiavalun aika. Kaksi miestä liippasi ja betonia meni yhteensä 16 m2. Tämä oli aika tarkalleen laskettu, sillä yli jäi ehkä pari sankollista. Betoni oli jotakin uudenlaista, nopeasti kuivuvaa sorttia, ja päälle sattuivat vielä ahavakelit, joten lattiaa piti kastella melkoisesti.  Autokatoksen lattia valettiin samalla kertaa.

Siitähän tulikin uima-allas!
Viikon lopulla vietimmekin sitten hieman raksavapaata ja hulluttelimme aivan niin, että veimme jälkikasvun yökylään ja lähdimme aikuisten kesken illanviettoon. Se oli siis ensimmäinen kerta lähes pariin vuoteen! Yölliset heräämiset ja raksailu verottivat kuitenkin sen verran, ettemme jaksaneet "nauttia vapaudesta" kuin vähän yli puolen yön, minkä jälkeen oli aika hypätä taksiin kotimatkalle.

(Joku vähän parempi bloggaaja olisi ottanut tähän väliin jotakin hienoja tunnelmakuvia illanvietostamme, mutta minäpä räpsinkin tällaisia jätöksiä...)

Slurps. Rillossa uusi lista, oli hyvää.
Sunnuntaina vietettiinkin sitten äitienpäivää, työmaalla tietenkin. Polttopuiden tekoa ja varaston suunnittelua voi aina harrastaa.

Tapahtui viikolla 18

Tämä viikko alkoi väliseinien merkkauksella ja lattiastyroxien viimeistelyllä. Sähkömiehetkin tulivat ensimmäistä kertaa työmaalle, tai siis ensi kertaa sitten tonttikeskuksen kytkemisen, tietenkin.

Sähkömiehet asensivat putkituksia pistorasioita varten.
Viikko-ohjelmaan kuuluivat lisäksi autokatoksen routaeristykset ja valesokkelin muotin teko, kantavan väliseinän ja takan perustusten raudoitustyöt sekä teräsverkkojen asennus lattiaan. Timpurit kävivät asentamassa sokkelin päälle alaohjauspuun. Paljoa muuta kerrottavaa minulla ei näistä teknisistä asioista sitten olekaan, kun nämä eivät ole sitä ihan ominta alaani. Tämä on ihan hyvä työnjako, että kukin tekee sitä missä on hyvä ja mikä sujuu. Itse keskityn siis vain shoppailuun :D

Paikalla nähtiin joku kumma hiippari...
Toukokuussa voi ihan hyvin sataa räntää!

Tapahtui viikolla 17

Pääsiäispyhä tai ei, se on työpäivä. Heti maanantaina jo jatkettiin tontilla ahertamista ja tällä kertaa sokkelin ulkopuolisten routaeristeiden asennuksen parissa.


Seuraavaksi asennettiin ja tarkistettiin viemärit, asennettiin vesijohdot ja laitettiin lattiastyroxit paikoilleen.

Kutakuinkin tässä vaiheessa yhtenä päivänä sain työmaalta puhelun, jossa tiedusteltiin kodinhoitohuoneen viemärin paikkaa. Tosi kiva päättää se NYTHETI, kun en ollut vielä ehtinyt (muistanut) tutustua asiaan sen tarkemmin! Meille tulee siis käytävämallinen pitkä huone, eikä nyt sitten pitkällisten pohdintojen jälkeen haluttukaan sijoittaa sinne kurasyöppöä. Olin kyllä kysellyt kavereilta, kuinka heillä on viemäri sijoiteltu, mutta tuttuun tapaani kyseenalaistin kaikki ratkaisut ja yritin ajatella asiaa kaikilta mahdollisilta kanteilta. Reikä tuli nyt sitten keskelle lattiaa, kuten pikainen googletus antoi aika lailla oletukseksi. Toiseksi parhaaksi vaihtoehdoksi jäi sijainti pesualtaan kaapiston alla, tai siis puoliksi esillä. Aikahan se näyttää tämänkin päätöksen hyvyyden tai huonouden - tai paljastaa asian olemattoman merkityksen :)

Kiinteiden kaapistojen suunnitelmat olisi jo pitänyt lyödä tässä vaiheessa lukkoon, mutta nythän se sitten tavallaan tapahtui itsestään, kun enää ei voi tehdä ainakaan kovin suuria muutoksia vesipisteiden ja muun suhteen. Ankara kilpailutus ja viilaus jatkukoon vielä hetkisen.