Sivut

10.12.2013

Talopaketti tilattu

Koska mitkään hommat eivät etene jahkailemalla, tuli nyt aika marssia valitsemamme myyjän luo ja allekirjoittaa (tässä vaiheessa vielä ehdolliset) kauppakirjat. Samalla tuli nyt sitten lyötyä monta asiaa kerralla lukkoon: pohjaratkaisu, julkisivut, sähkölämmitys, kaikki ovet... toivottavasti teimme hyviä päätöksiä.

Katon suhteen meillä ei ollutkaan kauheasti valinnan varaa, kun tälle varatontillemme täytyy rakentaa pulpettikatto. Minä niin toivon, että opin pitämään siitä edes pikkuisen! Minusta sellainen malli ei oikein sovi tuollaiseen "normaaliin" taloon, mutta aika näyttää, muuttuuko mieli. Katosta tulee sentään melko loiva, ettei sen nyt ihan kauheasti pitäisi pistää silmään. Meille tulee oheisesta esimerkkikuvasta poiketen lippa etuoven päälle eri tasoon ja samoin myös takapihan puolelle.

Kuva: Design-talo, Aulanko 146
Koska blogin ideana on miettiä näitä asioita myös rahan kannalta, mainittakoon nyt, että vaikka valitsimme hinnaltaan edullisimman tarjouksen, on tämä silti myös laadukkain kokonaisuus. Tämä talo on näistä kilpailuttamistamme vaihtoehdoista energiatehokkain sekä rakenteiltaan jykevin. Lisäksi, kun pystyttäjät ovat hyviksi tunnettuja, voin sanoa, että emme ole tinkineet laadun kustannuksella mistään.

Toisaalta, toki tällainen "osa sieltä, toinen täältä" -systeemi tietää kammottavan paljon vastuuta itselle, mutta koska lopputulos on oletettavasti erinomainen ja olemme rakentaneet aiemminkin niin ainakin vielä kuvittelemme, että tästä selvitään ;) Seuraavaksi alamme metsästää sähkö- ja lvi-urakoitsijoita.

Täältä tullaan, Mittava Koti!

2 kommenttia:

Taija Rutanen kirjoitti...

Löysin sattumalta blogisi Pinterestiä selaillessani ja huomasin, että olette myös alkamassa rakentamaan Design-taloa :) Jos kiinnostaa, niin käy lukemassa meidän matkastamme täällä: http://kotimatkallahailuotoon.blogspot.fi/ :)

~Laura~ kirjoitti...

Aivan ensiksi pahoittelut myöhäisestä reagoinnistani. Design-talo oli siis tuossa kuvassa vain esimerkkinä :) Heidän edustajansa ei ole tähän päivään mennessä vastannut yhteydenottoyrityksiimme (2 kpl), joten kauppoja ei syntynyt.

Bloginne olikin tuttu jo ennestään, joten kiitos vain kirjoittjalle kokemustenne jakamisesta :)