Sivut

18.8.2014

Oho, meillä on talo!

Niin se aika kuluu ja naiset vanhenee, kuten isäni tapaa joskus sanoa. Omaa miestä ei ole koko kesänä paljoa kotona näkynyt, paitsi siis tietysti tuolla uudessa kodissamme ;) Myös pystytysporukka, muurari, sähkömies ja tasoittajat ovat ahertaneet helteissä. Ja onhan sitä tulostakin sen myötä syntynyt, sillä talo näyttää jo ihan talolta! Tai ainakin niin talolta kuin tällainen pulpettihirvitys nyt vaan voi näyttää...


Oikeastaan ihan mielelläni skippaisinkin tästä blogista kaikki projektin alussa olleet tekniset vaiheet, koska en tiedä niistä juurikaan mitään eivätkä ne laudanpätkät ja seinistä sojottavat johdot taida olla erityisen mielenkiintoisia. Itseäni kiinnostaa ainoastaan se, että kaikki on tehty kunnollisesti ja että kaikki toimii. Toistaiseksi näin näyttäisi olevan! Kattokin pääsi tuossa muuan päivänä tosipaikan eteen, kun kohdallemme osui rankkasade valtavine rakeineen. Siinä missä naapurustossa tuli vettä tupaan, ollaan meillä peltikatteen alla edelleen kuivin villoin. Hyvä näin.

Sisällä alkaa olla tasoitus ja pohjamaalaus valmiina eli seuraavaksi vedetäänkin sitten valmista pintaa, seinistä alkaen. Omaan makkariin kaavailin tummanharmaata ja muihin vähän vaaleampia harmaan sävyjä. Lapsella on kuitenkin niin paljon värikkäitä (eli pinkkejä) esineitä, että parasta on jättää seinät nyt maltillisen sävyisiksi. Toinen makuuhuone menee sillä samalla sitten sekä ehkä myös olohuoneen korkea seinä. Muualle kaavailin ihan valkoista. Tällaisen ideakuvan olen joskus napannut, mutta valitettavasti ei mitään hajua, mistä. Kertokaa, jos keksitte :)


Teknoksen värikartasta, tarkemmin ottaen heidän N-sarjan väreistään, löytynee meille oikeat neutraalit sävyt. Tässäpä pari väriä ihan hatusta heitettynä ehdolle!

NCS S 4500-N
NCS S 3000-N

Kattopaneelia ei olla vielä valittu, mutta eiköhän noista rautakaupan perusvaihtoehdoista löydy sopiva meillekin. Halvin mdf-paneeli taisi olla aika kellertävää, mutta jos vaikka sitten sitä seuraavaksi edullisinta mallia, taikka tarjoustuotetta, jos sopivasti löytyy. Kuinka usein kattoon oikeastaan edes kiinnitetään huomiota?

Lattiaksi on valikoitumassa Pergon vinyylilattia sävynä White Oak. Se sopii kosteudenkestävyytensä takia lähes kaikkiin huoneisiin, myös eteiseen. Pesutiloihin kävimme valitsemassa ja tilaamassa hiertoepoksilattian. Hyvästi vesieristys, kynnykset ja saumojen kuuraus - tervetuloa yhtenäisyys! Lattiamme on siis pian tasaista tummanharmaata massaa, jota nostetaan jonkin verran myös seinille. Kävimme jo aiemmin tutustumassa taloon, johon oli tehty samanlainen ratkaisu ja kovin tyytyväisiltä vaikuttivat. Heillä oli epoksia myös ulkoterassien pinnoitteena, mutta meille tulee nyt ihan perinteiset puuterassit. Niihin onkin jo rungot muuten valmiina. Lattia on yksi niistä asioista, joissa ei säästellä, vaan valitaan reilusti mieluisin ja toimivin ratkaisu.

Niin ja se takka! Siihen edustalle etsimme sopivaa laattaa kissojen ja koirien (tai ainakin yhden koiran) kanssa, kunnes lopulta Laattapisteessä tärppäsi. Tässä kohtaa ei enää hintalappua kyselty, vaan laitettiin laatikko heti tilaukseen, ja parin päivän kuluttua se olikin noudettavissa. Kolme laattaa oli murentunut nurkasta, mutta koska näitä jäi muutenkin reilusti yli niin eipä se niin kauheasti haitannut. Pitää yrittää keksiä jotakin hyötykäyttöä noille lopuille, vaikka varaston puolella, ellei muuten.


Nyt pitäisi suunnata maalikauppaan hakemaan tarvikkeita niin takan kuin niiden seinienkin maalaukseen. Jos vastaan tulee kiva tapetti niin en pane vastaan siihenkään ;)

5 kommenttia:

Mava kirjoitti...

Oletteko katselleet millaisia kokemuksia ihmisillä on Pergosta? Melkoista kuraa löytyy, ja täytyy sanoa ettei mekään olla tyytyväisiä (laminaattiin tosin). Puolen vuoden jälkeen paikkaillaan lattiaa, kun reunat halkeilee. Yksi erä lähti takaisin, kun palat eivät vaan menneet paikoilleen. Eikä ollut edes halpa =/

~Laura~ kirjoitti...

Kiitos vinkistä, ehdottomasti tutkitaan asia! Eipä käynyt mielessäkään, sillä kaikki meidän aiemmat (halvatkin) lattiat ovat olleet hyviä ja kestäviä. Varmistan vielä, että nämä huonot kokemukset koskevat nimenomaisesti vinyylilattiaa?

Harmi vain, ettei muilla valmistajilla tahdo olla sopivan väristä vastaavaa tuotetta. Se olis sitten taas tenkkapoo.

Sanna kirjoitti...

Minulle ei ainakaan myyjänä ole kukaan asiakas koskaan pergoa haukkunut. Koen sen kyllä laadukkaimmaksi hintalaatu suhteeltaan kun kilpailijoihin vertaa.

Kattopaneeleista löytyy myös se puhtaanvalkoinen versio, siellä kodin terran seinälläkin on ollu ;) Ei mikään mahottoman kallis, malerin valmistama.

Kannattaa muuten nuo harmaat sitten koemaalata ensin seinään! Meillä on tuo kolmekymppinen neutraali kodinhoitohuoneessa ja on yllättävän sininen! Siis kylmä harmaa. Tikkurilan 486 ja 487 sarjat on minusta nätimpiä.

-Sanna

~Laura~ kirjoitti...

Hah, koska olen nainen niin olen jo tänään pyörtänyt kaikki sanomiseni :D Ostoslistalla juuri nyt ovat Tikkurilan Graniitti, Mantteli ja Paperi. Vinyylin värikin taitaa vaihtua vähän tummempaan, koska törmäsin sopivaan tarjoukseen... mutta tähän palataan vielä!

Sanna kirjoitti...

Heh :D tässä vaiheessa se ei vielä haittaa. Nimimerkillä kaikki melkeen maalattu uudelleen neljän vuoden sisään rakentamisesta :D