Sivut

21.4.2013

Hold your horses!

Laatimamme sähkö- ja LVI-tarjouspyynnöt ovat nyt lähteneet eteenpäin ja jäämme odottelemaan vastauksia. Eiväthän ne meidän suunnitelmat vielä tässä vaiheessa kovin selkeät ole, mutta jos nyt saisi edes suuntaa-antavaa hintatietoa. Suunnitellaan taas lisää sitten, kun talotoimittaja on valittu.

Aiemmin jo tuossa kirjoittelinkin, että yksi myyjistä oli varsin innokas. Matkamme varrelle osui taannoin hänen järjestämänsä talonäytös, jossa päätimme piipahtaa ideoita ammentamassa. Talo oli kaikin puolin täysin erilainen kuin oma mallimme, mutta kyllähän sieltä aina pieniä sisustusvinkkejä irtoaa, jos ei mitään muuta :) Huomasin muun muassa, että niin kaunis kuin kiiltävä musta laatta onkin, ei se sovi ainakaan eteistiloihin. Joka ikinen rapainen kengänjälki erottuu aivan liian selkeästi. Talossa oli kuitenkin mm. kauniita valaisimia.

Samalla päätimme sopia ajan ensimmäiseen suunnittelukokoukseen, sillä tähän saakkahan olimme olleet häneen yhteydessä vain sähköpostin ja puhelimen välityksellä. Tapaaminen kuulostikin ensin hyvältä idealta, mutta kun mukaan pyydettiin varaamaan "muutama tonni varausmaksuihin", iskimme jarrut pohjaan. Siis ensimmäisellä tapaamiskerralla tehtäisiin jo sopimuspaperit? No tuskinpa vain. Asiaan liittyy vielä muutakin, jota en lähde tässä erittelemään. Näin aggressiivinen vai peräti epätoivoinen myyntitapa ei tosiaankaan houkuttele allekirjoittanutta jatkoneuvotteluihin!

Vastakkaista passiivisempaa koulukuntaa edustaa näemmä puolestaan myyjä nro 4, josta ei tosiaankaan ole kuulunut yhtikäs mitään. Ne pisteet, jotka hänelle aiemmassa postauksessa annoin tarjouksen tekemiseen vievän ajan ilmoittamisesta ennakkoon, otan nyt kaikki takaisin. Kunpa vain olisimme tienneet, ettei tämäkään tie johda mihinkään, olisimme säästäneet aikaamme, emmekä olisi menneet turhaan suunnittelupalaveriin. Onko se jotenkin sitten hankalaa ilmoittaa, jos aikataulu venyy tai ei vain kiinnosta tarjota? Minä en tiedä.

No mutta, oli asia miten oli, meidän valintammehan vain helpottuu koko ajan sitä mukaa, kun epämieluisia toimittajia karsiutuu ulos kisasta ;)

3 kommenttia:

sandou kirjoitti...

Innoistuin lukemaan blogiasi, kun alamme itse myöskin rakentamaan ja oma ajatusmaailmasi vaikuttaa hyvin samanlaiselta (ainakin näin rakennusmielessä) kuin minun! ;) Mutta miksi viime postaus on kesäkuussa? Mitä nykyään teidän suunnitelmille kuuluu?

Ja hassua tuo Kastelli-homma! Meille riitti yksi puhelinsoitto, kaksi sähköpostiviestiä ja tarjous oli vajaan kahden viikon päästä sähköpostissa. :O Päädyimme kuitenkin omasuunnitteiseen taloon, joka pystytetään pitkästä. Ei siis talopakettia meille.

~Laura~ kirjoitti...

Kaunis kiitos viestistäsi! Onpa ilahduttavaa nähdä, että täällä käy joku :D

Me olemme siirtyneet jo toukokuussa kesälaitumille eli mökille. Täällä riittää puuhaa aamusta iltaan niin, ettei taloprojekti ole rehellisesti sanottuna käynyt mielessäkään. Nyt olisi toki hyvää aikaa suunnitella, mutta kun ei ole vielä tietoa tontistakaan niin jotenkin se on jäänyt taka-alalle.

Rakennusaikeet ovat silti edelleen vakaat, ja jahka harmaa arki kaupungissa jälleen alkaa, palaamme varmasti pian asiaan! Olisi kiva kuulla teidänkin projektista lisää, joten jos sinullakin on blogi niin laittele osoitetta tulemaan :)

sandou kirjoitti...

Jäämme siis odottamaan syksyisempiä aikoja. :)
Oma blogi olisi ihana, mutta rehellisesti sanottuna tän rakennustouhun ja pienen vauva-arjen keskellä ei aikaa tuohon liikene. Luen kyllä innolla muiden juttuja! ;)

Hyvää kesän jatkoa teille!