Sivut

8.6.2014

Keittiösuunnitelmat

Tässä on väännelty ja käännelty keittiösuunnitelmia jo niin monta kuukautta, että taitaa olla korkea hetki lyödä asiat lukkoon ja laittaa tilaus menemään. Varsinainen kiire tässä ei vielä ole, mutta saisipahan taas yhden asian varmistettua ja pois tehtävälistalta!

Kiinteiden kalusteiden kilpailutuksessa oli alkujaan mukana viitisen eri firmaa, joista kaikki paitsi yksi päätyivät suunnilleen samalla toimitussisällöllä suunnilleen samaan loppusummaan. Yksi tarjouksista olisi ollut reilusti (n. tonnin) halvempi, mutta koska tämä tuli tietoomme vasta aivan hiljattain, kisaväsymys alkaa jo painaa, emmekä päässeet eri paikkakunnan takia edes liikeen edustajan kanssa saman neuvottelupöydän ääreen, tuntuu kaikista helpoimmalta jatkaa ennalta tutun myyjän kanssa.

Ja onhan tämän kyseisen toimittajan vaihtoehdossa jotain hieman muista poikkeavaakin. Suurimpana plussana saamme kaapistojen pohjaan valmiiksi integroidut led-valot. Muissa firmoissa tämä ei onnistunut, vaan kaappien pohjaan olisi pitänyt lisätä led-nauhaa tai listoja tmv. näkyvämpiä ratkaisuja. Eihän kaappeja ruukata tietenkään altapäin tuijottaa, mutta kuitenkin, ehkä tiedätte.

Myymälässä kännykällä kuvattu esimerkki valaistuksesta kaapin pohjassa.
Kalusteiden paikat ja mallit on pysyneet aika lailla samoina koko suunnitteluajan, mutta sisusteita ja sähköjuttuja sun muita täytyy pohtia vielä oikein kunnolla ajan kanssa. Samoin tason ja välitilan värit voidaan valita oikeasti vasta, kun lattiamateriaali on lopullisesti päätetty. Tällä hetkellä vahvimpana suosikkina on muuten white oak -värinen vinyylilankku.

Tässä suunnitelmassa toteutuu mielestäni hyvin ainakin tasajakoisuus, sillä kaikki kaapit ovat 60 cm leveitä. Jääkaapin ja korkean kaapin kohdalla yläkaapit ovat muita korkeammat, mutta ei se meitä ainakaan näissä kuvissa pahasti häiritse. Tuohan on muutoinkin tuollainen erillinen möhkäle. Ajattelimme, ettei sellaisella "uunipellin korkuisella" matalalla yläkaapilla ainakaan tee yhtään mitään. 

Erillistä pakastinta emme tarvitse, mutta sellainen on toki mahdollista asentaa helposti jälkikäteenkin. Meillä menee jo nykyään turhan paljon (enemmän kuin nolla) ruokaa hukkaan, joten ainakaan lisää kylmäsäilytystilaa ei uskalleta ottaa. Korkeaan kaappiin tulee neljä ulosvedettävää laatikkoa ja hyllyjä.


Toinen erikoisuus, johon emme muualla törmänneet, on sähkökäyttöinen roskiskaappi. Kuulostaa aluksi kieltämättä täydeltä turhakkeelta, mutta sitten kun kuvittelin ne taikinan peitossa olevat kädet, ei ajatus jalalla kevyesti painaen avautuvasta roskiksesta vaikutakaan enää yhtään pöllömmältä! Hintakaan ei tässä konkurssissa tunnu missään.

Kolmantena vähän erilaisena ideana päätimme piilottaa liesituulettimen kokonaan kaapistoon. Ja nyt vielä kun alakaapit tehdään kaikki samannäköisiksi valeovien avulla, saadaan linja säilymään kivan yhtenäisenä koko matkalla. Astianpesukonetta ei tällä kertaa kuitenkaan integroida, sillä en koe saavani siinä kohtaa rahalle (useita satasia) oikastaan mitään vastinetta.


Saareke/niemeke on 120 cm leveä ja sen taakse rakennamme itse korotetun seinän (suunnitelmakuvassa taso leijailee tämän takia ilmassa). Pienen tason yli on sitten helppo tarjoilla ja se piilottaa sopivasti hieman muuten kovin avaraksi jäävää keittiötilaa. Seinämään on ostettu jo tarjouksesta tummanharmaata luonnonkiveä, mutta katsotaan sitten lopuksi, sopiiko se tuohon kohtaan.


Muihin huoneisiin en toistaiseksi uskalla ottaa kantaa, sillä en vain kerta kaikkiaan ole ehtinyt ajatella niitä loppuun asti. Mihin nämä päivät katoaa?

3 kommenttia:

Mrs S / Puuta ja kiveä kirjoitti...

Hei sähkökäyttöinen roskis kuulostaa lopulta aika näppärältä, kenen valikoimista se löytyi? Vielä kun saisi roskiksen tyhjennyksen ulos asti samalla polkimella ;)

Mekin olemme pohtineet liesituulettimen piilottamista yläkaappiin, minusta hauska yksityiskohta!

MannaH kirjoitti...

Just tuossa cavern luona mietiskelin roskista avatessani, että olisipa kätevä tuollainen pomppuovi, jonka saa helposti jalalla auki. :)

Onpas paljon mietittävää. Mitenhän itse selviän tästä. Meillä tosin on vähemmän vaihtoehtoja.

~Laura~ kirjoitti...

Mrs S, tämä hienous löytyy ainakin kemijärveläisen puusepänliike Peltoniemen valikoimista. Kas siinä kehitysideaa kerrakseen - roskat pihalle asti :D

MannaH, helpommin taisit selvitä sen rajatun valikoiman kanssa kuin minä täällä rajattomien mahdollisuuksien maailmassa ;)