Sivut

2.12.2014

Kierroksella "huoltosiivessä"

Tarkoitukseni oli laittaa uudesta talostamme kattavasti kuvia jo aikaisemmin, mutta katin kontit. Tavallaan valmista on ollut heti sieltä muuttopäivästä lukien (ne kuuluisat viimeiset listat ym. paikallaan), mutta kuitenkin niin paljon puuttuu, ettei ole huvittanut juuri muille esitellä.

Kodinhoitohuone, pesuhuone ja sauna ovat kuitenkin sellaisia tiloja, joita en osaa sen suuremmin sisustaa, joten niihin pääsee kurkkaamaan nyt. Otin kuvat kahdessa eri valaistuksessa niin näkee vähän eri tunnelmia.

Khh välitilan led-nauhan valossa. Kuivausrumpu edelleen kuukauden jälkeen uusi ja koskematon...

Tehovalaistus kolmella neliskulmaisella led-kattovalolla.

Kaappitilaa meillä ainakin riittää! Vaatehuone edelleen tyhjillään.

Pesuhuone kodinhoidon ovelta katsottuna. Kumma tötsä seinällä on lapsen kylpylelukori (imukupeilla) :)

Kuituvalot luovat tunnelmaa - ja toisaalta pilaavat sen. Seinän pienetkin epätasaisuudet heräävät henkiin tässä valossa.

Suihkunurkkaus, jossa Moran suihkusetti kattosuihkulla.

Lähempää kuvaa pesuhuoneen tehostelaatasta. Jos ei olisi niin sentin päälle, voisi tällä helposti laatoittaa vaikka koko huoneen ja jos olisi taitoa, tekisi sen vielä puskuun.

Saunassa on tilaa! Kiukaana Kota Saana, lauteet isännän suunnittelua ja käsialaa jälleen kerran. Seinässä Supi Arctic.
Samassa päädyssähän meillä on sitten vielä pikkuvessa ja vaatehuone, mutta kurkataan niihin joskus myöhemmin, kun siellä on asiat paremmassa järjestyksessä :) Ei niistä onneksi puutu enää kuin kattolamppu (vh) ja pyyhekoukut (wc).

Jos kustannuksia miettii niin näillä alueilla käytettiin aika paljon rahaa lattiaan, joka on siis yhtenäistä epoksia kautta tilojen. Mainio ratkaisu! Ei ole liukas, ei tarvitse hinkata saumoja, voi kastella huoletta, eikä tarvinnut edes vesieristää alle. Miehet tulivat ja hoitivat koko urakan kaikkineen eli asennuskin kävi helposti ja varmasti. Lattiamateriaalin perusteella valikoituivat halpiskaupan edullisimmat perusperus-lattiakaivon kannet. Rautakaupat olivat täynnä kauniimpia ja hintavempia kansia, mutta niiden muovinen runko ei olisi käynyt tähän, koska voi vääntyillä massan paineesta.

Toinen törsäyksen kohde oli valaistus, sillä nämä neliövalaisimet taisivat olla lähempänä parisataa euroa kappaleelta. Minusta sekin panostus kannatti, sillä valot ovat nyt erittäin tehokkaat ja vähän erilaiset kuin tavan led-spotit. Kuituvalot pesuhuoneessa ja saunassa ovat myös kivat, mutta niiden hintaa en itse asiassa edes tiedä. Kuuluivat sähköurakkaan, kuten myöskin välitilan led-nauha ja saunan lämpötilamittari.

Tämä tämmöinen maksaa sa-ta-sen! Mutta kun isäntä tahtoi.

Edullisia juttuja sarjassaan olivat sen sijaan esim. suihkuseinä (läpinäkyvä 60 cm maksoi reilusti alle satasen), välitila (lattialaminaattia ja metallilistaa, tekivät yhteensä muutaman kympin), kylppärin perusvalkoinen laatta (kympin luokkaa neliöltä) ja lauteet, jotka isäntä nikkaroi itse.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvältä näyttää, sauna varsinkin! Meillä on sama kiuas. Kauluksen siihen teetimme paikallisessa firmassa mittojen mukaan, istuu kiukaan ympärille kuin hanska!

~Laura~ kirjoitti...

Kiitos! Me laitoimme tuohon Harvian kauluksen ja kiukaan alle kalustejalat. Toimiko teillä pohjaan tiilet vai vielä jokin uusi kokeilu? Näin ainakin toimii hyvin :)

MannaH kirjoitti...

Näyttää mahtavalta! :) Ehtisi vain joskus ihan livevierailullekin...

Anonyymi kirjoitti...

Hävisiköhän edellinen vastaus... Mutta ruuvasimme kiukaan pohjaan Keittiötukusta kalustejalat.