Sivut

28.4.2014

Haaparannalla

(Tässä vähän vanhempi teksti, joka on hautautunut raksakiireiden alle. Viikottaisia koosteita on myös tulossa, hieman jälkijunassa, mutta tuleepahan kuitenkin.)

Toisena pääsiäispäivänä satoi, joten lähdimme käymään koko perheen voimin Haaparannalla, lähinnä Ikeassa tällä kertaa. Kirjoitin sen tarkoituksella noin, sillä yleensä käyn itse asiassa kaikkialla muualla paitsi Ikeassa. Nyt sinne oli kuitenkin tarpeen mennä, sillä halusimme tutustua vähän ennakkoon tämänhetkiseen liukuovikomero- ja wc-kalustetarjontaan. Ja oli ihan vähän nälkäkin :)

Kuten arvelimmekin niin meille löytyi sieltä kyllä sopivia malleja niin eteiseen, kodinhoitohuoneeseen kuin vessoihinkin, ja säästö on aika merkittävä. Pelkästään liukuovikaapeissa laskeskelin erotuksen olevan 1500 euron luokkaa verrattuna paikallisista liikkeistä saamiimme tarjouksiin. Täällä Suomessa oli aika vasta Ikean Vaatekaappiviikot, joten jäämme odottelemaan vastaavaa kampanjaa taikka muita etuisuuksia myös tuonne naapurimaan puolelle!

Keittiötä emme sen sijaan tässä tapauksessa halunneet sieltä hankkia, vaikka meille onnistuisi kyllä tehdä kaapistot kivasti tasan 60-senttisellä jaolla. Kulmakaapin mekanismi ei ollut yhtä vakuuttava kuin Le Mans, valaistuksen haluaisimme toteuttaa vähän eri tavalla ja onhan se ammattitaitoinen suunnittelijakin aika tärkeä osa tätä hankintaa. Suunnittelupalvelun tosin voisi ostaa n. 400 kruunun hintaan, kun on kanta-asiakas. Itse en pidä ongelmana edes kalusteiden kasaamista, sillä sehän on noissa Ikean kaapeissa aika idioottivarmaa (kunhan EI käytä ylimääräisiä työkaluja, kuten eräs mies viime kerralla, kröhöm). Vaan kun sitä oikeaa tunnetta ei tule niin ei sitä silloin kannata ostaa.

Ei kommentteja: