Sivut

12.4.2014

Olisinhan minä ostanut, mutta...

Nyt tympii. En tiedä, meneekö kaikkien muidenkin paikkakuntien rakennusalaan liittyvillä myyjillä tällä hetkellä niin hyvin, ettei heidän tarvitse edes pyrkiä kaupantekoon? Yhteydenottopyyntöihin ei vastata, sovittuja tarjouksia ei koskaan (pyynnöistäkään huolimatta) lähetetä ja liikkeestäkin likimain käännytetään pois, koska "ei näitä nyt vielä kannata miettiä". Se olisi kuitenkin pikkupakko saada useampia tarjouksia, jotta pystymme vertailemaan hintoja.

Onko tässä vähän sama kuvio kuin menisi naisena autoliikkeeseen vai mitä kummaa? Minulla on kyllä yksinkin liikkuessani täysi päätäntävalta, välitön maksuvalmius ja aito tarve. Tarvisin vain hieman sitä alan ammattilaisen ajankohtaista tietotaitoa, jotta osaan valita meidän tarpeisiin sopivat tuotteet. Tai edes sen yhteydenoton, että "emme nyt ehdi/jaksa/halua tarjota teille asiaa x" - ei mitenkään voi olla liikaa pyydetty? Jokaisella liikkeellä on kuitenkin täysi mahdollisuus valikoitua ostopaikaksi, tai ainakin oli.

Onneksi, yksittäisiä helmiäkin mahtuu joukkoon. Vielä ei olla päästy kaupoille asti, mutta asiantuntevia esittelyitä ja suunnitteluapua on saanut muutamassa paikassa kyllä kiitettävästi. Vaikka tässä on tiukka budjetti niin hyvä palvelu on varmasti hintansa väärti ja mielellämme hankimme asioita sellaisesta paikasta, jossa asiointi on kaikin puolin sujuvaa ja miellyttävää.

Ja onhan meillä aina nettikaupatkin! Minuun iski keskiviikkoaamuna keltainen haamu ja menin sitten tilaamaan hullareilta Dyson DC33C-imurin. Vielä ehtii katua ja palauttaa, mutta käsittääkseni nämä ovat aika päteviä laitteita? Ainakin täytyy kokeilla, sillä nykyisestä Electroluxin UltraOnen kahvasta lensi yksi ruuvi irti kesken siivouksen, eikä sitä ole saanut kukaan, huoltoliikekään, takaisin paikoilleen, vaan suosittelivat ilmastointiteippiä... liitos ei siis ole enää tiivis, eikä suoraan sanottuna huvittaisi teippailla kolmen sadan euron laitetta kasaan. Ehkä se vielä menee mökki-imurina sitten. Uudessa kodissa kuitenkin siivotaan Dysonin voimin!

Kuva lainattu: Stockmann.com

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jokainen toki tyylillään, mutta minusta ainoa oikea tapa imuroida on keskuspölynimuri. Vie tomun oikeasti ulos. Pitkä letku saattaa pelottaa, mutta on sitä konettakin ärsyttävä kiskoa perässä. Ja sitten se jää tuolin jalan tai oven taakse. Itse odotan innolla, että pääsen imuroimaan sillä!

~Laura~ kirjoitti...

Me taas ei suurin surminkaan haluta keskuspölynimuria, eikä olla koskaan edes harkittu asiaa. Minua ei ole koskaan perässä kiskominen rasittanut ja lapsikin tykkää, kun saa "ajella" imurilla (siis työntää, ei istua päällä). Onneksi jokaiselle löytyy laitteita maun ja tarpeen mukaan - toivottavasti tämä nimenomainen malli olisi nyt meille passeli :) Ainakin kaikki tuttavat ovat tosiaan tuota merkkiä kovasti kehuneet.