Sivut

5.2.2013

Projektin lähtökuopissa

Toiveenamme ja tarkoituksenamme on rakennuttaa reilu sataneliöinen omakotitalo joko avaimet käteen -palveluna tai pintoja vaille valmiina. Päätös riippuu siitä, mikä vaihtoehto on edullisin ja kokonaisuutena meille mielekkäin. Vaikka haluamme tehdä talon tiukalla budjetilla, ei tarkoituksena ole tinkiä laadusta missään vaiheessa. Pääosin on vain valittava ns. perusmalli sen erikoisratkaisun tai design-tuotteen sijaan.

Olemme rakentaneet jo aiemmin yhden talon kappaletavarasta, joten tiedämme, kuinka kokonaisvaltainen ja aikaavievä projekti se on. Perheemme on tuon jälkeen kasvanut, emmekä halua enää pienen lapsen kanssa ryhtyä samaan rääkkiin uudelleen. Tuttavapiiristä löytyy useampiakin osaavia rakentajia, mutta kilpailutamme myös muutamia talopakettitoimittajia, jotta tiedämme, mistä puhutaan ja minkä vaihtoehtojen välillä punnitaan. Pintatöihin olemme valmiit, sillä aiemmat kokemukset (rakennukselta sekä huoneistojen remonteista) ovat osoittaneet, että kun tekee itselleen niin tekee ainakin hyvin.

Talon paikkaa meillä ei vielä ole valmiina takataskussa, mutta aiomme hakea tonttia heti, kun seuraava haku alkaa. Kävimme jo nuuskimassa kyseistä aluetta, jossa olikin aloiteltu kadunrakennusta ja muita töitä. Kyltissä luki, että valmista pitäisi tulla toukokuuhun mennessä, joten eiköhän se hakukin pian avaudu!

Tähän blogiin pyrimme tallentamaan tunnelmia ja tietoja koko matkan varrelta. Ovatpahan nämäkin asiat sitten itselle muistissa ja kenties jollain tasolla hyödyllisiä myös muille.

Tervetuloa mukaan!

Ei kommentteja: